Minden, ami miatt Önnek is el kell látogatnia a Harkányi Gyógyfürdőbe

Minden, ami miatt Önnek is el kell látogatnia a Harkányi Gyógyfürdőbe

Forrás: gyogyfurdok.com

Pogány János lába a térdétől egészen a talpáig teljesen be volt dagadva, olyan szinten, hogy csak bottal volt képes járni – a rendszeres fürdés a harkányi vízben azonban végül elmulasztotta minden fájdalmát és panaszát.

Ez 1823-ban történt, és a hagyomány szerint ekkor kezdtek el igazán figyelni a különleges harkányi gyógyvízre.

Hogy miért tudunk hinni ebben a történetben?

Mert mi magunk is látjuk, hogy a Baranya Hotel*** vendégei, akik

 • ízületi betegségek,
 • bőrbetegségek,
 • csontritkulás,
 • nyirokkeringési zavarok,
 • nőgyógyászati gyulladások

megelőzése, vagy gyógyítása érdekében érkeznek hozzánk, micsoda felszabadultsággal és megkönnyebbüléssel távoznak – és ígérik meg, hogy vissza is térnek majd hamarosan.

Első kézből tapasztaljuk, hogy a szállodánkkal közvetlenül szemben található Harkányi Gyógyfürdő mire képes, és pontosan ezért javasoljuk Önnek is, hogy látogassa meg, akár gyógyulásra, akár pihenésre, vagy aktív kikapcsolódásra van szüksége!

Nincs még egy ilyen fürdő Európában!

Nincs még egy ilyen fürdő Európában!

Forrás: harkanyfurdo.hu

A fürdő már közel 200 éves múltra tekint vissza, és ezalatt a kádakkal és fürdőszobákkal körülvett, lecsapolt mocsárból egy több emeletes, kül- és beltéri medencékkel, csúszdaparkkal, látványfürdővel rendelkező fürdőkomplexummá nőtte ki magát.

Egész Európában nincs még egy olyan fürdő, amelynek vize 50, vagy akár 70 méteres mélységből törne fel a felszínre, átlag 62°C-os hőmérséklettel, literenként 1000mg ásványi anyag tartalommal.

Sőt, van, ami miatt akár a világ legtávolabbi pontjain is ismerik Harkány nevét, ugyanis ez az egyik abból az összesen 3 forrásból a világon, ami bizonyítottan képes enyhíteni a pikkelysömör tüneteit.

A kén jelenti a gyógyulás kulcsát

Ha jól megfigyeljük, a vízben oldalfényben akár még láthatjuk is az apró kén szemcséket: a karbonil-szulfid viszont nem csak ezért a látványért, vagy a jellegzetes illatért felel, hanem rengeteg betegség gyógyításáért is.

Érdekesség, hogy ezt a vegyületet a tudomány nem is ismerte, amíg Than Károly nem kezdte el vizsgálni a harkányi fürdő vizét az 1880-as években, úgyhogy a Harkány a vegyészet nagykönyvében is fontos helyen szerepel.

A karbonil-szulfid egyszerre jut be szervezetünkbe a bőrünkön és a légzőrendszerünkön keresztül – de miért is jó a kén nekünk?

A porcaink szintén kéntartalmú vegyületeket tartalmaznak, amik hiányában különböző panaszok léphetnek fel – ám ha ezeket pótoljuk, a tüntetek enyhíthetők, vagy akár meg is szűntethetők a rendszeres kúrák során.

De kén nem csak az ízületeknél számít!

Nem véletlenül Harkány az egyik központja a hazai meddőségi kezeléseknek, ugyanis a helyi gyógyvíz hatására a gyermektelenséggel küzdő nők 44,5%-os sikerrel esnek teherbe a megfelelő kúrákat követően.

Mozgásszervi megbetegedéseknél csodákra képes

Mozgásszervi megbetegedéseknél csodákra képes

Gerincbántalmak, fájdalom a csípőben, térdekben, bokákban – ezek több mindenre is visszavezethetők, de a legtöbb esetben az üvegporcok roncsolódása áll a háttérben.

A víz felhajtóerejének köszönhetően kisebb nyomás éri ezeket, így a gyógyulás során gyakorlatilag „pihenhetnek” is az ízületeink, ami gyorsítja a pozitív folyamatokat.

Mindemellett Harkány mikroklímája, a jó éghajlati adottságok és a rengeteg napsütéses óra (akár 200-300 órával is több, mint például Budapesten) kiváló lehetőséget biztosít minden látogatónak a feltöltődésre.

Akár TB támogatással is gyógyulhat itt!

Akár TB támogatással is gyógyulhat itt!

A harkányi fürdő vizének gyógyító hatása orvosilag igazolt, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatást biztosít több itteni gyógykezelésre.

 • Gyógymedence használat.
 • Gyógymasszázs.
 • Iszappakolás.
 • Szénsavas fürdő.
 • Gyógyvizes kádfürdő.
 • Vízsugármasszázs.
 • Víz alatti gyógytorna.

Ezek mind olyan kezelések, amelyek TB támogatás mellett kedvezményes áron vehetőek igénybe azoknak, akiknek fizikoterápiás, ortopéd, rehabilitációs, reumatológus, vagy traumatológus szakorvos javasolja őket.

Szakorvossal egyébként maga a gyógyfürdő is rendelkezik, aki rendelési időben fogadja a vendégeket, és akár háziorvosi beutaló nélkül is felírhatja a kezeléseket.

Csak néhány példa a leghatásosabb kezelésekre

A gyógymasszázs az egyik legjobb mód a különböző gyulladások enyhítésére, amelyhez ráadásul külön orvosi vizsgálatra sincs szükség előtte.

A nyirokkeringési zavarok megoldása érdekében a lymphdrainage speciális masszázst szokták javasolni, a megvastagodott végtagokon jelentkező tünetek megszüntetésére.

A fürdőben dolgozó gyógytornászok nem csak a helyszínen segítenek a megfelelő, vízben végzet mozdulatok elsajátításában, de olyan gyakorlatokat is megmutatnak, amiket hazatértük után otthon is végezhetnek a betegek.

A megfelelően végzett elektroterápia szinte már kötelező elem a reumatikus betegségek kezelésénél, amire szintén találunk lehetőséget a Harkányi Gyógyfürdőben.

Előzetes orvosi vizsgálat nélkül is igénybe vehető a víz alatti vízsugár masszázs, az izmok helyes működésének helyreállítása érdekében.

Ezeken túl pedig szénsavas fürdő, iszapkezelés, ivókúra, és még rengeteg más lehetőség áll mindazok rendelkezésére, akik a fájdalmaktól való szabadulást keresik Harkányban.

Nem csak gyógyulni járnak ide!

Nem csak gyógyulni járnak ide!

Forrás: harkanyfurdo.hu

Bár Harkányt egyértelműen a gyógyvize tette világhírűvé, nem csak a betegségekben szenvedők járnak ide nagy szeretettel.

 • Élménymedencék,
 • 15 méter magas csúszdák,
 • szaunák,
 • gőzkabinok,
 • és pezsgőmedencék

várják a nyaralni vágyókat, olyan változatos programokkal együtt, mint vízi röplabda, aqua fitnesz, strandfoci, ping-pong, röplabda és vízi zumba.

A Harkányi Gyógyfürdőt csak az 1990-es évben több mint 2.000.000 vendég látogatta meg, és azóta csak még tovább fejlődött, hogy folyamatosan új szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket biztosíthasson látogatóinak.

Foglaljon szobát a lehető legközelebb a csodás gyógyvízhez!

Foglaljon szobát a lehető legközelebb a csodás gyógyvízhez!

Egyedül a harkányi Baranya Hotel*** büszkélkedhet azzal, hogy közvetlenül a Harkányi Gyógyfürdő főbejáratával szemben helyezkedik el.

A vendégeink csak néhány lépésnyire vannak mindattól, amiről az imént Ön is olvashatott, szállodánkban pedig kiváló minőségű ellátással és kényelemmel találkoznak.

Egész évben várjuk kis- és nagycsaládok, párok, fiatalok és idősek jelentkezését szállodánkba, hogy Európa egyik legegyedülállóbb fürdőjének szomszédságában töltsenek el nálunk napokat, vagy akár heteket.

Kérjen tőlünk árajánlatot, akár gyógyulásra, regenerálódásra, vagy a dolgos hétköznapok utáni pihenésre, szórakozásra van szüksége!

Kérjen visszahívást itt!
Értesítést kérek akciókról, kuponokról hírlevél formájában! Köszönjük előre is a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.